• Местен бизнесмен е заявил готовност да предостави терена си при обръщалото на тролеите на „Дюлева река“ за Битак на търговците на употребявани стоки

Община Сливен оказва съдействие за осигуряване на терен за битака, съобщиха от общинския песцентър. В момента битака се намира в частен имот на бизнесмена Батаков. Според общинската пресинформация, там предстоят строителни работи и битакът трябва да се премести. Общината не разполага с подходящ терен, но ръководството е провело разговори със собственици на имоти. Местен бизнесмен е заявил интерес и е готов да предостави терена си за Битак на търговците на употребявани стоки. Мястото се намира в съседство с обръщалото на тролеите на „Дюлева река“, съобщават от общината.

Какво коментира по въпроса кметът на Сливен Стефан Радев? „Въпреки, че в конкретния случай Община Сливен няма отношение, ние решихме да се ангажираме с проблема и се радвам, че  разговорите, които провеждаме от известно време в тази посока, дадоха резултат. Битакът е важен за търговците, които работят там и за хората, които често го посещават. Това е основният мотив в решението ни да окажем съдействие.“

Какво ще се строи на Битака вече в Сливен се знае – голям нов МОЛ! Миналата година беше съобщено, че местните търговски дружества „Трейд център Сливен“ и „Монолит 2021“ ще обединят усилията си” за изграждането на “уникален” търговски център. По информация, публикувана в медиите, първата фирма е собственост на сливенския адвокат Петър Шидеров, втората – на бизнесмена и бивш общински съветник три мандата Димитър Батаков. Защо обединение? – Защото Петко Шидеров е собственик на изнесения от багери и камиони баир до Битака, закупен по-рано от общината, а собственик на Битака от 15 години е Димитър Батаков.

Излишно е да се спираме на това кой какво и как е купил и кой колко е платил на общината като неустойка за непостроени търговски сгради на стария Битак. Хубаво е, че гражданите на Сливен ще имат голям, нов и модерен МОЛ. С жеста си на посредник за намиране на място за нов Битак, Общината защитава интереса не само на т.нар. куфарни тъговци, но и на клиентите им, които всяка събота наводняват битака, а чести гости там са и хора от съседните области. Така и вълкът е сит, и агнето – цяло. Това е в полза на обществения интерес. И навярно точно тази поговорка стои в основата на дипломацията.

Партньори

Последни публикации

Категории

Споделете в социалните мрежи

Оставете коментар

Редактор: Щилияна Василева

Журналист, автор, редактор, пиар. Хуманитарни занимания със словото. Не си правя илюзии, че Словото днес е на особена почит. Но зная също, че то е в началото на всички човешки неща, което ми дава надежда, че има смисъл и най-малкото добро дело в негова чест.

Подкрепа за нас

При желание за финансова или друга подкрепа за нашия сайт – свържете се с нас.