• Плакет за Сливенска област за добрите практики на училища, читалища и неправителствени организации и награда за зам.-областния управител Димитринка Петкова за най-активен областен координатор

Област Сливен бе отличена от Министерството на образованието и науката за активността на образователни институции и неправителствени организации по Програмата за учене през целия живот. Програмата е създадена в изпълнение на Електронната платформа за учене на възрастни в Европа и е насочена към обучението на лицата над 16-годишна възраст.

На заключителното събитие на Националните дни за учене през целия живот, Сливенска област бе наградена с плакет. Той бе присъден за добрите практики, които училища и различни организации развиват през последните години. Осем добри практики бяха представени в края на годината на онлайн семинар, организиран от областната администрация. Висока оценка от Министерството на образованието и науката за дейността си получиха моделите, развивани от Народно читалище „Зора“ – Сливен, Областния информационен център – Сливен, Професионалната гимназия по механотехника  – Сливен, Професионалната гимназия по селско стопанство – Нова Загора, Професионалната гимназия по текстил и облекло – Сливен,  Регионалния център за икономическо развитие – Сливен, Средното училище „Аргира Жечкова“ към женския затвор, Центъра за подкрепа на възрастни лица с увреждания на фондация „Милосърдие“ с председател Камелия Грозева. Ефективните резултати от работата им ще послужат за формиране на национални политики, посочиха от МОН.

В категорията „Най-активен областен координатор за учене през целия живот“ наградата бе присъдена на зам.-областния управител на Сливен Димитринка Петкова.

Отличия получиха още Росен Симеонов от Агенцията по заетостта, Росица Стелиянова от Асоциацията на индустриалния капитал в България, Ивайла Василева от вестник „Учителско дело“ и актьорът Виктор Калев. Голямата награда за цялостен принос „Златен ключ“ бе връчена на Иван Нейков, председател на Управителния съвет на Балканския институт по труда и социалната политика.

Партньори

Последни публикации

Категории

Споделете в социалните мрежи

Оставете коментар

Редактор: Щилияна Василева

Журналист, автор, редактор, пиар. Хуманитарни занимания със словото. Не си правя илюзии, че Словото днес е на особена почит. Но зная също, че то е в началото на всички човешки неща, което ми дава надежда, че има смисъл и най-малкото добро дело в негова чест.

Подкрепа за нас

При желание за финансова или друга подкрепа за нашия сайт – свържете се с нас.