• Сливенска област разполага с достатъчни количества ваксини

Днес се очаква да бъдат поставени ваксини на първите десет деца в Сливенска област, на възраст от 5 до 11 навършени години. От Областния кризисен щаб съобщиха, че имунизирането става след предварителна заявка от родителите.  Целта е, при отварянето на флаконите с педиатричната ваксина, да се оползотворят всички десет дози.

На 6 януари в областта са поставени 667 дози ваксини. С тях общият брой на поставените ваксини достигна  78 731. Жителите на областта, които са със завършен имунизационен статус, са 41 423 души.

Във връзка с повишения интерес на гражданите към имунизацията срещу COVID-19, от РЗИ информираха, че Сливенска област разполага с достатъчни количества от всички видове ваксини. Те се поставят в разкритите ваксинационни пунктове и в мобилните кабинети по график, оповестен в началото на месеца. Графикът е публикуван в сайта на РЗИ.

Заболеваемостта в областта към 7 януари е 354 на 100 000, при средна за страната 548 на 100 000 души. Новозаболелите през последното денонощие са 89. Сред тях са трима учители и девет ученици от различни училища, като повечето са от община Сливен.

50 души са излекувани. Починали са двама неимунизирани пациенти на 66 и 75 години, с COVID-19 и придружаващи заболявания.

Област Сливен следва тенденцията за увеличаване на заболеваемостта в страната. По-голяма защита се постига след ваксиниране и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки –носене на предпазни маски, физическа дистанция и избягване на струпване от хора.

Партньори

Последни публикации

Категории

Споделете в социалните мрежи

Оставете коментар

Редактор: Щилияна Василева

Журналист, автор, редактор, пиар. Хуманитарни занимания със словото. Не си правя илюзии, че Словото днес е на особена почит. Но зная също, че то е в началото на всички човешки неща, което ми дава надежда, че има смисъл и най-малкото добро дело в негова чест.

Подкрепа за нас

При желание за финансова или друга подкрепа за нашия сайт – свържете се с нас.