• Трети пазар на местни производители се проведе днес пред сливенското кметство

Третият за годината фермерски пазар се състоя в съботния ден преди Коледа, въпреки падането на температурите. Идеята на сливенския кмет той да стане ежемесечен не стана реалност поради неколкократните пандемични затваряния и забрани. Но е сигурно, че тази добра идея среща одобрението на производители и граждани и един хубав ден може да стане реалност.

12 шатри на производители предлагаха днес на гражданите на Сливен меса, колбаси, сирена, кашкавали, млечни и медни продукти, различни видове вина, билкови чайове, коледни подаръци. 12 часа, от 9 сутринта до вечерта, сергиите не останаха без посетители.

И за да бъде празникът като на празник, за радост на най-малките, на фермерския пазар пред общината направиха празнично шоу циркови артисти. Те лично доведоха пред сливенското кметство Снежния човек, еленът Рудолф, Снежната царица и цялата празнична свита на Дядо Коледа.

Фермерският коледен пазар и съпътстващите го събития протекоха при спазване на всички противоепидемични мерки.

Смисълът на фермерския пазар е ясен: от него да бъдат доволни и производители, и граждани. Както отбеляза неведнъж сливенския кмет Стефан Радев – от една страна, местните производители на храни получават подкрепа на своята дейност, от друга – пазарът има за цел да предлага на гражданите изобилие и пряк достъп до традиционните български продукти.

Тази година коледният фермерски пазар замества традиционния коледен базар на Сливен, за който миналите години показаха, че трудно подлежи на контрол. И заради въведените строги противоепидемични забрани, сега не може да бъде проведен.

Оставаме с други думи в очакване на по-добри времена. С пожелания за весело посрещане на Коледа на топло, в домашна обстановка!

 

Партньори

Последни публикации

Категории

Споделете в социалните мрежи

Оставете коментар

Редактор: Щилияна Василева

Журналист, автор, редактор, пиар. Хуманитарни занимания със словото. Не си правя илюзии, че Словото днес е на особена почит. Но зная също, че то е в началото на всички човешки неща, което ми дава надежда, че има смисъл и най-малкото добро дело в негова чест.

Подкрепа за нас

При желание за финансова или друга подкрепа за нашия сайт – свържете се с нас.