• За седмица бе отчетен спад от близо 20 процента на новозаболелите в област Сливен. За учениците от Сливенска област отпадна тестването за присъствено обучение

Двата мобилни кабинета за поставяне на ваксини в Сливен продължават работата си, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Кабинетът до Сити-център ще приема желаещи да се ваксинират до 23 декември, включително. През делничните дни ще работи от 15 до 17 часа, а в почивните – от 10 до 14 часа. Мобилният ваксинационен кабинет може да бъде посетен от всеки желаещ да се предпази от заболяването, включително за прилагане на втора или бустерна доза. Кабинетът отвори на 22 ноември. Ваксините ще бъдат поставяни от екип на МБАЛ „Хаджи Димитър“.

Кабинетът до магазин „Билла“ на бул. „Братя Миладинови“ продължава дейности си по утвърден график. Разкриването на кабинета става възможно благодарение на Ибрям Алиев, собственик на лечебни заведения и на д-р Васислав Петров, изп. директор на областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, осигурила нов фургон за нуждите на кабинета и на бързата реакция на търговска верига „Билла“, предоставила за ползване терена пред магазина си в Сливен. В него работят екипи от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и от лечебни заведения в Стара Загора, собственост на предприемача Ибрям Алиев.

Сн.: Областният управител посети мобилен ваксинационен център

В мобилните кабинети се поставят първа или втора игла, както и бустерни дози.

От 29 ноември 2021г. в гр. Сливен започна работа нов ваксинационен кабинет за поставяне на ваксини срещу COVID-19 в сградата на „ДКЦ-2 Сливен“ ЕООД (бившата Трета поликлиника). Всеки работен ден от 15,00 до 18,00 часа в него ще работи д-р Кинче Топалова. Входът на кабинета се намира встрани от главния вход на ДКЦ-2 (северната страна на сградата), съобщават от общинската администрация.

Мобилните кабинети бяха разкрити по предложение на областната администрация, с отзивчивостта на собственика на лечебни заведения Ибрям Алиев, директора на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ д-р Васислав Петров, управителя на МБАЛ „Хаджи Димитър“ д-р Пенко Пенков. Съдействие оказаха РДПБЗН – Сливен, община Сливен и РЗИ.

Областната администрация изказва специална благодарност на екипите, които работят в кабинетите.

Всеки желаещ да се предпази от заразата може да се ваксинира в удобно за него време в разкритите имунизационни пунктове в болниците и в мобилните кабинети в Сливен.

 

***

За седмица бе отчетен спад от близо 20 процента на новозаболелите в област Сливен

Спад с 19,05 процента на новодиагностицираните с COVID-19 лица бе отчетен от 6 до 12 декември спрямо предходния седмичен период, съобщиха от Областния кризисен щаб в Сливен. Новозаболелите са 170 души на средна възраст 49,9 години. Сред тях са 6 учители, медицинска сестра от детско заведение, 23 ученици, санитар от болничната помощ.

През изминалата седмица са излекувани 243 души. Починаха 20 пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания. Един от тях е с незавършен имунизационен статус.

Към момента активните случаи на инфекцията са 537. Повечето болни – 314, са в град Сливен.  Под карантина са 1 196 лица в областта, като близо 31 процента от тях са болни в изолация, чието лечение се провежда под наблюдението на личните лекари. 40 на сто от карантинираните са пристигнали от рискови зони, а останалите 29 процента под карантина са били контактни на болни.

И за учениците в община Сливен отпада тестването за присъственото обучение

От днес, 14 декември, вторник, и учениците в община Сливен ще учат присъствено, без задължителното тестване за COVID-19, съобщиха от Областния кризисен щаб в Сливен по информация на Регионалното управление на образованието. Заболеваемостта в общината, на 14-дневна база, е 237,43 на 100 000 души от населението.

По-рано тестването отпадна и за учениците в останалите три общини. Към момента заболеваемостта в община Нова Загора е 189,88,  в община Котел – 156,54, а в община Твърдица – 67,98 души на 100 000 души от населението, съобщиха от РЗИ – Сливен.  Това формира средна заболеваемот за област Сливен от 208,16 души при средна за страната от 366,25 души на 100 000 души от населението.

Спазването на противоепидемичните мерки – носене на предпазни маски, съблюдаването на физическа дистанция, хигиената и редовната дезинфекция ограничават разпространението на коронавируса.

Партньори

Последни публикации

Категории

Споделете в социалните мрежи

Оставете коментар

Редактор: Щилияна Василева

Журналист, автор, редактор, пиар. Хуманитарни занимания със словото. Не си правя илюзии, че Словото днес е на особена почит. Но зная също, че то е в началото на всички човешки неща, което ми дава надежда, че има смисъл и най-малкото добро дело в негова чест.

Подкрепа за нас

При желание за финансова или друга подкрепа за нашия сайт – свържете се с нас.