• Празничната програма на Община Сливен от 14 до 31 декември ще премине при съобразяване с действащите противоепидемични мерки

Коледно-новогодишната програма на община Сливен започва на 14 декември, при строго съобразяване с действащите противоепидемични мерки. Тя започва с церемонията „Спортист на годината“ на 14 декември /вторник/, от 17.30 ч., в зала „Сливен“. В програмата й са включени акробатично шоу на състезателите от спортния клуб по акробатика „Стефан Данчев“ и музикални изпълнения.

В три дни през последния месец на годината, на ледената пързалка до изложбената зала „Сирак Скитник“ ще се провежда ледено шоу. За жителите и гостите на община Сливен то ще започне на 16 декември /четвъртък/, от 17.00 ч., на обикнатата от децата ледена пързалка. В неделя, 19 декември, от 11 ч., на ледената пързалка ще се проведе демонстрационен хокеен мач. След него, най-малките любители на този вид спорт ще имат възможност да се запознаят по-детайлно с особеностите на хокея. На 22 декември /сряда/, от 17 ч., на ледената пързалка отново ще се проведе ледено шоу.

Коледен концерт на Сливенския симфоничен оркестър ще се проведе на 16 декември от 18.30 ч., в зала „Сливен“, под наслов „Рождество е!“. За всички почитатели на класическата музика,  закупили билети за отложения от 21 октомври 2021 г. концерт „Мистерията Паганини“ на Роман Ким под диригентството на Константин Илиевски, има няколко възможности. Първата е да използват билетите си без презаверяване за концерта „Рождество е!“ на 16 декември 2021 година. Втората е да го запазят за новата дата – 19 май 2022 г., от 18.30 часа. Третият вариант е да върнат билета си на касата на зала „Сливен“ десет дни преди обновената дата, във времето от 9 до 19 май 2022 година.

Фермерски пазар – трети пореден за тази година, но с ново коледно настроение, ще се проведе на 18 декември, събота. Той ще работи през целия ден пред сградата на Община Сливен.

Същия ден, от 12 до 14 часа, за доброто празнично настроение на най-малките жители на общината, по сливенското ларго ще премине коледно шествие.

Коледен концерт с участието на децата от социалния проект „Музиката вместо улицата“ на Мария Хаушилд и Георги Калайджиев, ще се състои на 19 декември /неделя/, от 11.00 ч., в зала „Сливен“.

В концертната програма са включени произведения от Моцарт, Бизе, Пиацола и други известни класически композитори.

Още един хубав коледен концерт – на Ансамбъла за народни песни и танци, ще се състои в зала „Сливен“ на 21 декември /вторник/, от 18 часа.

 

Празничната програма ще завърши в полунощ на 31 декември, с празнични илюминации от Хамам баир, с които ще бъде оповестено началото на Новата 2022 година.

Всички желаещи да посетят празничните събития на закрито, трябва да носят със себе си Сертификат за ваксинация, преболедуване или негативен резултат от тест за Covid-19, припомнят общинските власти.

Партньори

Последни публикации

Категории

Споделете в социалните мрежи

Оставете коментар

Редактор: Щилияна Василева

Журналист, автор, редактор, пиар. Хуманитарни занимания със словото. Не си правя илюзии, че Словото днес е на особена почит. Но зная също, че то е в началото на всички човешки неща, което ми дава надежда, че има смисъл и най-малкото добро дело в негова чест.

Подкрепа за нас

При желание за финансова или друга подкрепа за нашия сайт – свържете се с нас.