• Пред сливенското кметство тропнаха хоро танцьорите от младежкия фолклорен ансамбъл „Браво“. За разлика от други години, Коледната украса в центъра на Сливен е крайно пестелива

Коледната елха на Сливен за 2021 година изгря в тъмно синьо в хладната вечер на 7 декември. За радост на децата, запалването на светлините на тазгодишната елха беше съпроводено от цветна заря. За радост на родителите, пред сливенското кметство извиха хоро танцьорите от младежкия фолклорен ансамбъл „Браво“ на читалище „Хаджи Димитър“. Една малка радост въпреки пандемията…

В навечерието сме на едни от най-светлите християнски празници – Рождество Христово. Искам да ви пожелая здрава и щастлива Нова година на сбъднати мечти и желания. “ – заяви в приветствието си към гражданите на Сливен кметът на общината Стефан Радев. Той каза, че след тежките месеци на противоепидемични мерки и частични локдауни, с традиционното тържество по запалване на елхата, общинските власти искат да подарят най-вече на децата глътка радост. Ледената пързалка също вече работи за тях. Вместо Коледен базар, този година ще има фермерски пазар, който стана традиционен за Сливен.

Към Новата 2022 година, както винаги, сливенци ще преминат през красив светлинен тунел от снежинки и гирлянди.

На гражданите прави впечатление обаче, че за разлика от друг път, с изключение на общинската сграда, Коледната украса по пешеходната зона е крайно пестелива и като че ли в тон с Коледните пости и унилото настроение на хората в пандемичното време. Но в Ловеч, от който се върнах наскоро, Коледната украса грее с целия си блясък по централните сгради и улици, по знаковите за града туристически обекти с едно светло празнично настроение… До Рождество наистина има още време, може и по сливенското ларго и по централните булеварди да се случат по-празнични неща. Оставаме с надежда.

Щилияна ВАСИЛЕВА

Партньори

Последни публикации

Категории

Споделете в социалните мрежи

Оставете коментар

Редактор: Щилияна Василева

Журналист, автор, редактор, пиар. Хуманитарни занимания със словото. Не си правя илюзии, че Словото днес е на особена почит. Но зная също, че то е в началото на всички човешки неща, което ми дава надежда, че има смисъл и най-малкото добро дело в негова чест.

Подкрепа за нас

При желание за финансова или друга подкрепа за нашия сайт – свържете се с нас.