• Отличието се присъжда от Оперативна програма „Региони в растеж“ за 2021 година

Община Сливен бе удостоена  с награда в категорията „Най-отговорен поглед в бъдещето“ от Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ за 2021 година. Престижната награда беше връчена в Бургас, от зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Нина Стоименова, на годишното информационно събитие на оперативната програма.

От името на кмета на община Сливен Стефан Радев, зам.-кметът Стоян Марков изказа благодарност на Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ за високата оценка. Той заяви, че това отличие е за всички жители на общината и е в резултат от работата и партньорството на много хора, организации и институции.

„Екипът ни насочва усилията си към изработване на бъдещата икономическа визия на града. Признанието идва за идеята на кмета Стефан Радев и предприетите действия за създаване на обща индустриална зона между общините Сливен, Тунджа и Ямбол, като нова инвестиционна дестинация в региона. Мотивите за отличието включват и вече сключения меморандум за сътрудничество и партньорство между трите общини и двете областни управи през новия програмен период.“, каза Стоян Марков. Местната управа на Сливен е предприела и инициативи за включване на селата от община Сливен в новите стратегии за развитие на местните инициативни групи (МИГ) на съседните малки общини, които се финансират от Програмата за развитие на селските райони. Сред тях са Твърдица, Стралджа и Елена.

 

 

Партньори

Последни публикации

Категории

Споделете в социалните мрежи

Оставете коментар

Редактор: Щилияна Василева

Журналист, автор, редактор, пиар. Хуманитарни занимания със словото. Не си правя илюзии, че Словото днес е на особена почит. Но зная също, че то е в началото на всички човешки неща, което ми дава надежда, че има смисъл и най-малкото добро дело в негова чест.

Подкрепа за нас

При желание за финансова или друга подкрепа за нашия сайт – свържете се с нас.