• На 12, 21, 27 и 29 юли Сливенският драматичен театър играе свои спектакли на откритата сцена на „Туида“. На 15 и 25 юли най-малките са поканени на представление в двора на Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“

Лятната програма на Сливенския драматичен театър за месец юли се изнесе на откритата сцена на крепостта „Туида“. Театралното си лято театърът в Сливен започна да осъществява под звездите още миналата година, обаче на друго място. Тази година сливенските театрали използват възможностите и капацитета на откритата сцена на крепостта „Туида“ в подножието на Сините камъни, която придава допълнително очарование на магията на театъра.

Представленията на Сливенския драматичен театър на сцената на крепостта „Туида започват на 12 юли, понеделник, когато от 20,30 ч. ще бъде представена стендъп комедията „Концерт за френски ключ и маските на Мелпомена“ на режисьора Иван Панев, с участието на актьорите Димитър Марков и  Августин Демерджиев.

Спектакълът „Непоправимо“ от Щефан Фрьогел с режисьор Владлен Александров ще се играе на откритата сцена на „Туида“ на 21 юли, сряда, отново от 20,30 часа. В изключително забавната комедия участват театралните, кино и телевизионни звезди Албена Павлова и Емил Марков, които започнаха артистичната си кариера в Сливенския театър. Партнират им достойно актьорите от Сливенската трупа Августин Демерджиев и Таня Йоргова.

Друг знаков спектакъл от афиша на Сливенския театър – „Козметика на врага“ по романа на Амели Нотомб, с режисьор Петър Денчев, ще види публиката отново на „Туида“ на 27 юли, вторник, от 21 часа. В представлението участват актьорите Димитър Марков, Ивайло Гандев и Самуела-Ивана Церовска.

На 29 юли в 20,30 ч. ще започне последния спектакъл за възрастни от лятната програма на театъра – „Епопея на забравените“ по Иван Вазов и Захари Стоянов – моноспектакъл на актьора Димитър Марков с режисьор Иван Панев.

На сцената на „Туида“ театърът изнася представленията, които е възможно да бъдат представени извън театралната зала. За жалост, по-сложното построяване на сцената при представленията „Скрудж, привидения в мрака“, „Интервю за работа“ и особено „В полите на Витоша“ от последния сезон, не позволява изнасянето им извън класическата театрална обител.

Спектакъла на театъра за най-малките „Най-усмихнатия подарък“ по Джани Родари, постановка Иван Панев с участието на актьорите Августин Демерджиев и Димитър Марков може да бъде гледан от най-малките и техните родители на 15 юли, четвъртък, от 18 часа и на 25 юли, неделя, от 11 часа, в двора на Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“.

Театралното лято е в разгара си, времето през юли – подходящо, а прохладните вечери на крепостта „Туида“ ще направят още по-приятни срещите на публиката с любимите артисти от Сливенския драматичен театър.

При лошо време представленията от местността  Туида ще се играят в театъра от 19 часа.

Приятно гледане!

Партньори

Последни публикации

Категории

Споделете в социалните мрежи

Оставете коментар

Редактор: Щилияна Василева

Журналист, автор, редактор, пиар. Хуманитарни занимания със словото. Не си правя илюзии, че Словото днес е на особена почит. Но зная също, че то е в началото на всички човешки неща, което ми дава надежда, че има смисъл и най-малкото добро дело в негова чест.

Подкрепа за нас

При желание за финансова или друга подкрепа за нашия сайт – свържете се с нас.