• С вокала на „Тангра“ Борислав Мудолов, рокфенове от Сливен пяха песни на „Тангра“, „“Сигнал“, „Щурците“, Йордан Караджов и Георги Минчев, и други български рокизпълнители. В заключителната проява на Младежкия дом по европейската програма „Младежта в действие“, в Градската градина с Боби Косатката пя и малката Теди от дневния център „Св. Стилиян Детепазител“

Героите на роксъбитията в края на тази седмица бяха двама – Боби Косатката, един от вокалите на легендарната група „Тангра“, като гост и  Борис Беленски от Младежкия дом, един от най-известните диджеи в Сливен, като домакин. Двамата спретнаха две изключително приятни музикални партита – нощно и дневно, в петък вечерта в найтклуба на театъра и в неделя сутринта – в градската градина.

Специалното участие на Боби Косатката събра на поп-рок партито в найтклуб „Комикс“ много фенове на рокендрола в нашия град – и млади, и стари, но еднакво твърдо музикално подковани. Боби Косатката разпя и разтанцува присъстващите, но зад червения автомобил в найтклуба Боби Беленски яко подкрепяше партито с най-известните поп и рок парчета на „Пърпъл“, „Куин“, „Пинк флойд“, АС/DC, „Уайтснейк“, Бон Джоуви и други световни рокбанди.

Купонът беше интелигентен и танцувален, в паузите Боби Косатката обиколи масите с неизменна усмивка и се ръкува с всеки от новите си сливенски приятели, а някои дори си уредиха и снимки за спомен с певеца-китарист. Той започна партито с легендарната песен от първия период на „Тангра“ „Нашия град“, не забрави „Богатство“-то с виенска кифла на мансарда точно под звездите и финишира с „Когато рокендролът беше млад“ на Георги Минчев. С вокала на „Тангра“ Борислав Мудолов, рокфенове от Сливен пяха песни не само на „Тангра“, но още на „Сигнал“, „Щурците“, на Йордан Караджов, Васил Найденов и Георги Минчев, и други български рокбанди и рокпевци.

Съботата за двамата почти съименници – Боби Косатката и Боби Беленски беше ден за разходка из сливенските потайности, за отдих, за дълго търсена обедна супа и приятелско домашно вечерно парти.

Защото в неделя предстоеше основното събитие – заключителната проява на Младежкия дом по европейската програма „Младежта в действие“, в която отново главен герой беше Борислав Мудолов. И не само той – както се полага, зад естрадата на изрисуваната от младите художници на Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ площадка, останала от бившия паметник на Ленин, стоеше същият неуморен сливенски диджей Борис Беленски, като подгряващ изявата на Боби от „Тангра“.

В Градската градина изненадата беше, че с Боби Косатката изпя няколко песни и малката Теди от дневния център „Св. Стилиян Детепазител“, която беше щастлива да се види на една сцена с легендарния рокаджия, когото не се умори да представя по един изключително артистичен начин. Талантливото девойче беше довело и своя публика от дневния център „Св. Стилиян Детепазител“, която бурно аплодираше и нея, и Боби Косатката.

Концертът в Градската градина беше раздвижил още сливенски рокфенове, които изпълниха пейките по главната и прилежащите й алеи и отново пяха с Боби Косатката любими български хитове, а на финала на песента на Георги Минчев „Няма бира“, шеговито отговаряха, че „има, има бира“…

Така че в неделя в Сливен се раздвижи не само младежта, но покрай нея и рокпоколението от средната и по-зряла възраст. А песните на Боби пя с истинско удоволствие и публиката от „Нашия град“. И аз бях там, и аз пях и танцувах, и ви уверявам, че рокендролът все още е млад.

 

Щилияна ВАСИЛЕВА

 

Партньори

Последни публикации

Категории

Споделете в социалните мрежи

Оставете коментар

Редактор: Щилияна Василева

Журналист, автор, редактор, пиар. Хуманитарни занимания със словото. Не си правя илюзии, че Словото днес е на особена почит. Но зная също, че то е в началото на всички човешки неща, което ми дава надежда, че има смисъл и най-малкото добро дело в негова чест.

Подкрепа за нас

При желание за финансова или друга подкрепа за нашия сайт – свържете се с нас.