Международния ден на куклените театри честити на Държавния куклен театър в Сливен Областният управител Чавдар Божурски.  Международният ден на кукления театър се чества на 21 март с решение от 2003 г. на Международния съюз на куклените театри към Организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата. Тази година Държавният куклен театър в Сливен чества своя 60-ти Рожден ден.

За празника на кукларите от името на областния управите на Сливен бе изпратен поздравителен адрес до колектива на Държавния куклен театър, в лицето на неговия директор Ефимия Павлова. Кукленият театър в Сливен вдъхновява, възпитава и забавлява поколения деца, посочва областният управител. Чавдар Божурски изразява уважението си към куклениците на Сливен за това, че са запазили духа  на изкуството жив, въпреки предизвикателствата на тежка пандемия и отправи пожелания за здраве и нови творчески постижения.

По повод празника, Чавдар Божурски изказа благодарност на екипа на сливенския куклен театър за професионализма и успехите на националните и международните сцени, както и за организирането на  фестивала „Магията на вятъра“, който превръща Сливен в домакин на една международна среща на изкуствата за деца.

 

Партньори

Последни публикации

Категории

Споделете в социалните мрежи

Оставете коментар

Редактор: Щилияна Василева

Журналист, автор, редактор, пиар. Хуманитарни занимания със словото. Не си правя илюзии, че Словото днес е на особена почит. Но зная също, че то е в началото на всички човешки неща, което ми дава надежда, че има смисъл и най-малкото добро дело в негова чест.

Подкрепа за нас

При желание за финансова или друга подкрепа за нашия сайт – свържете се с нас.