• На 28 януари, отново на сцената на Драматичния театър в Сливен – Мария Сапуджиева, Георги Кадурин и Мариана Миланова

„Особености на руската любов“ представя Сливенският драматичен театър отново на 28 януари. 2021 година е седмият сезон, в който навлиза този спектакъл дълголетник. Толкова време след премиерата, романтичната комедия на Александър Галин  продължава да се играе с успех в Сливен и на театралните сцени в столицата и страната. Екипът на режисьора Васил Василев, в който влизат три театрални и кинозвезди като Мария Сапунджиева, Георги Кадурин и Мариана Миланова е сменил оригиналното заглавие на пиесата „Сирена и Виктория“, за да изобрази именно особеностите на руската любов.

Сливенският театър има в репертоара си три пиеси на световноизвестния руски драматург,  майстора на психологическата драма Александър Галин, като „Особеностите на руската любов“ е първата от тях. С втората, която бе поставена за пръв път в света в Сливен – „Лице“, през 2015 г. театърът донесе от Московския театрален фестивал „Бронзов витяз“.

В „Особености на руската любов“, кълбото от смешни недоразумения заплита обява във вестник: „Млад козирог изпълнява всякакви женски фантазии“. По ирония на съдбата, незнаен ден и час събира на едно място артистичната авантюристка Сирена (Мария Сапунджиева) и самотната интелектуалка Виктория (Мариана Миланова) с безработния застаряващ астроном Константин, принуден да изкарва хляба си като фризьор на кучета и жиголо (Георги Кадурин). Действието е наситено с неочаквани комедийни обрати, остроумният диалог – със забавни словесни каламбури, а личните драми на героите са представени с топла ирония в контекста на едро кротко руско напиване с водка, херес и мадейра. На финала зрителят го очаква изненада – героите са покорени от безсмъртния човешки копнеж по звездите…

Основната идея на режисьорския прочит на Васил Василев е да покаже как духовният човек променя материалния. Драматичният „сблъсък“ между две различни като стил и поведение жени представя „сблъсъка“ между два свята: на бизнеса и интелекта. Театралният разказ за Особеностите на руската любов провокира един по Чеховски тъжен смях.

Щилияна ВАСИЛЕВА

 

Партньори

Последни публикации

Категории

Споделете в социалните мрежи

Оставете коментар

Редактор: Щилияна Василева

Журналист, автор, редактор, пиар. Хуманитарни занимания със словото. Не си правя илюзии, че Словото днес е на особена почит. Но зная също, че то е в началото на всички човешки неща, което ми дава надежда, че има смисъл и най-малкото добро дело в негова чест.

Подкрепа за нас

При желание за финансова или друга подкрепа за нашия сайт – свържете се с нас.